Üzlet és utazás

App-ok, amiket használok (VLOG)

2018. február 27. - dallos.zoltan

Épp a Budapest-Malaga repülőjáraton ülök (igen, mostanában ez egyre gyakoribb lesz) és a telefont nyomkodva az jutott eszembe, hogy talán hasznos lehet, ha bemutatok pár olyan app-ot (applikációt, vagy másnéven mobil alkalmazást), amiket mostanában használok, és hasznosnak tartok, akár üzleti célra, akár az utazásaimat könnyíti meg.

De mielőtt belevágunk, kezdjük az alapoknál. Mindig is Androidos voltam, amióta okostelefonok léteznek (Samsung Galaxy S3, S5, majd Huawei P9), de engem is megfertőzött az iOs ökoszisztéma. Kezdődött azzal, hogy kb egy éve megvettem az első Macbook-omat, egy 13”-s Airt, utána jött egy iPhone 7 plus, majd a vezeték nélküli füles, következő pedig egy Apple Watch okosóra lesz. Egyszerűen minden működik, minden gyors, és megbízható.

A telefon főmenü az nálam már elég régóta 1 lapra van rendezve, funkcionális mappákba, nekem igy jobban átlátható, gyorsabban érem el az alkalmazásokat, mintha lapozgatni kéne hozzá. Az alkalmazásokat csoportosítottam egyrészt funkció szempontjából: pénzügyek, utazás, hotelek és rendezvények foglalása, google alkalmazások, média, közösségi app-ok, stb… valamint külön mappába tettem a lokáció-specifikus app-okat, London és környékére, valamint Kanadára gyűjtöm azokat, amiket csak ott helyben használok.

 

 

A főmenü mellett értekes lehet még a “Control Center”, amit a képernyő aljának felhúzásával érünk el (Settings » Control Centre » Customize Controls) – ide az összes fontos kiegészítő app-ot engedélyeztem (ébresztő óra, számológép, képernyő felvétel, jegyzetek, zseblámpa, stb..) – így a legfontosabb appokat a másodperc töredéke alatt el tudom érni, ha szükséges.

legalább 50 app van a telefonomra telepítve, ebből hármat emelnek most ki, egy beépített alap alkalmazás, kettő pedig olyan amivel mostanában kisérletezek:

Apple Wallet:

mivel mostanában egyre többet vagyok úton, így a repjegyek, beszállókártyák, és szállások adatainak gyors elérése is fontosabbá vált. Míg mások bélyeget vagy porcelánokat gyűjtenek, és mostanában inkább a beszállókártya gyűjteményemre vagyok büszke, mert mindegyikhez valamilyen kedves emlék párosul :))) na de viccet félre téve: minden foglalásnál el lehet menteni a tárcába (Apple Wallet) a beszálló kártyákat, busz- és vonatjegyeket, valamint a szállások adatait. Miért jó?
– repjegyeknél a beszállókártyát a főképernyőn is látjuk, a telefon feloldása nélkül is meg tudjuk nyitni
– esetleges kapu módosításnál vagy késés esetén a mobil-tárca küld értesítést, módosítja a beszállókártyát
– szállás esetén (Airbnb, booking, stb.) hasznos, hogy a tárcába lementi a szállás adatait, igy offline módban, mobilnet is elérhetőek az adatok

 

Shapr:

Üzleti Tinder. Működése, felépítése szinte teljesen megegyezik a társkereső applikációval, azonban itt üzleti kapcsolatokat építhetünk, jobbra húzzuk azt, akivel szivesen üzletelnénk, balra azt aki kevésbé érdekes vagy szimpatikus. A regisztrációnál Facebook helyett a LInkedIn profilunkkal tudjuk a fiókunkat össze szinkronizálni. A profilunkon meg tudjuk adni a főbb erősségeinket, korábbi munkahelyeinket, illetve azt is, hogy milyen kapcsolatot keresünk (befektetőt, üzlettársat, új kollégákat, új munkáltatót, vagy csak egyszerűen barátokat). Az ingyenes alap előfizetéssel a körülöttünk lévő embereket tudjuk listázni, és naponta 15 új kapcsolati lehetőséget dob a rendszer. Az előfizetés havi 2000-3000 Ft, a fizetés gyakoriságától függően, viszont ezzel már napi 50 emberrel vehetjük fel a kapcsolatot, valamint át tudjuk magunkat teleportálni olyan helyre, ahol már az előtt szeretnénk építkezni, mielőtt megérkeznénk. Én jelenleg Londonra koncentrálok, így oda teleportáltam magam

 

Later:

A közösségi oldalakon belül a Facebook mellett egyre népszerűbb az Instagram világszerte. Nem csoda, hiszen gyors, vizuális, és amióta a story funkciót tovább fejlesztették, azóta nagyjából mindent tud, amit korábban csak a snapchat tudott. Az instagram továbbra sem engedi külső forrásból származó automatikus posztolást, viszont azt nem tiltja, hogy előre megtervezzük a csatornánkat, és a megadott időben – ugyan manuálisan – de előre megírt tartalmat posztoljunk. Az app webes felületén kényelmesen meg tudjuk írni a bejegyzés szövegét, előzetesen vágólapra tudunk helyezni tematikusan #hashtag-eket, a képet meg tudjuk vágni, és amikor eljött az idő, akkor az app küld egy értesítést, vágólapra helyezi a szöveget, és 2 kattintás után már kint is van az instagramon. A Free verzióban 30 db insta poszt, 50 twitter, és 30 pinterest bejegyzés érhető el havonta, ezt havi 8-9 dollárért 100-100-ra tudjuk növelni.

Ha olvasnál még több hasonló ötletet, írj egy kommentet itt vagy bármelyik közösségi oldalamon..

 

http://zoltandallos.com/hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://uzlet-utazas.blog.hu/api/trackback/id/tr6613702726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása