Üzlet és utazás

Az 5 kedvenc "Coworking" Kávézóm Budapesten

2018. november 05. - dallos.zoltan
img_8592.jpg 
Az elmúlt évtized technikai fejlődése lehetővé tette, hogy ma már szinte bármilyen munkát, tevékenységet el lehet végezni bárhonnan. Nemrég volt 10 éves az első iPhone bemutatása, ma pedig már mi sem természetesebb annál, hogy okostelefonja van mindenkinek.
 
Természetesen nem minden munka végezhető el távolról, pld nem lehet így műteni vagy fát vágni, de meglepően sok olyan terület van, ahol egy laptop segítségével bárhonnan dolgozhatunk. Egyre több cég jön rá arra, hogy a home office engedélyezésével nem csak a kolléga hatékonyságát tudják növelni (nem beszélve a lojalitásáról), hanem költséget is tud csökkenteni, kisebb iroda, kevesebb utazási költség, stb.

 

A távmunka viszont egyrészt felelősség, szükséges hozzá egy nagyfokú önkontroll és motiváció, másrészt pedig felmerül a kérdés, hogy hol jobb dolgozni: otthon, kávézókban vagy esetleg a manapság egyre divatosabb coworking irodakban.

 

 
Otthon sok a csábítás, csenget a postás, fúrnak a szomszédban,vagy éppen túl kényelmes a kanapé. A coworking iroda jellemzően minimum egy hónapos elköteleződést igényel, és egy helyhez köt, így sokaknak maradnak a kávézók, ahol manapság én is dolgozom...
 
 

De mi az igazán fontos egy kávézóban, ha hatékonyan szeretnénk ott dolgozni?

  • központi lokácio
  • Stabil, gyors internet
  • Legyen benne élet, jó hangulat, de ne legyen túl zsúfolt és hangos
  • Jó kávé és kedves személyzet
  • Kényelmes székek
  • Konnektorok
 
 
Ezen szempontok alapján összegyűjtöttem a mostani kedvenceimet Budapest belvárosában, a poszt alján kommentben jöhetnek további ajánlások!
 

Suwu

 
A Ferenciek terén eddig a Madal volt a törzshelyem, viszont az utóbbi időkben túl sokan gondolkodtak hasonlóan így elég zsúfolt és levegőtlen lett a hely. Találtam egy jó alternatívát, a Kossuth Lajos utca túloldalán, a Petőfi Sándor utcában lévő, egy éve nyitott, szintén speciality kávézót, a SUWU-t, ahol széles kávé kínálat, szuper gyors internet és kellemes dizájn várja a vendégeket.

 

 

Hygge Cafe (Bang and Olufsen store, Bálna)

 
Sokan a mai napig nem tudják hogy a Bálna szabadság híd felé néző főbejáratánál lévő Bang and Olufsen márkabolt egyben egy újhullámos kávézó is, egyedi belső dizájnnal, motorokkal, high-end audio felszerelésekkel, jó időben hangulatos terasszal. Az internet gyors, a személyzet kedves, jó a kávé, viszont a konnektorokbol lehetne kicsit több is.

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Zoltán Dallos (@zoltan.dallos) on

 

 
 
 

Hi5 Pub Budapest

 
 
Idén nyitott a belváros szívében, a Dessewffy utcában ez a fiatalos pub ahol mindenki pacsival (Hi5) köszönti egymást. Ettől a héttől már a megszokott itallap mellett meleg étel kínálattal is várják vendégeiket. Korábban készítettem interjút is a vezetőséggel, Andival és Attilával, akik meséltek a Hi5 pub koncepcióról. A lenti kreatív szoba 10-12 főnek, a nagy terem 35-40 főnek bérelhető, előadásra, workshopra és egyéb üzleti rendezvényekre.
 

 

img_8608.jpg

 

 

Eiffel Bistro

 
A Nyugati térnél megtalálhatóak a nagyobb kávé franchise láncok, de jellemzően mindegyikkel ugyanaz a baj, hogy zsúfoltak, drága a kávé es nem a legjobb minőség. A Bajcsy-Zsilinszky úton a Bazilika felé indulva található az egyik kedvenc helyem, az Eiffel bistro, ami reggel és délután tökéletes helyszín munkára vagy tárgyalásra, délben pedig változatos, 2-3 fogásos menüt kínálnak kedvező áron.
 

 

Kelet Kávézó és Galéria

 
Nézzünk egy jó példát a Budai oldalon is: a Bartók Béla úton ikonikussá vált a Kelet kávézó és galéria, ahol bár elég nagy a nyüzsgés, és sokszor zsúfolt, cserébe bent a hangulatos könyvespolcok, kívül pedig a védett terasz teszi otthonossá. Finom a kávé, több féle meleg étel közül is lehet választani és a nyitvatartás sem utolsó, korán nyit, későn zár és jellemzően unnepnapokon is nyitva van.
 
 
kelet-ka_ve_zo_-e_s-gale_ria-7-1.jpg

 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzlet-utazas.blog.hu/api/trackback/id/tr9114353723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása