Üzlet és utazás

"Mentes" élet

2018. augusztus 15. - dallos.zoltan

img_6615.JPG

 

Oltványi Zsolttal beszélgettünk ebben a részben a MENTES üzem történetéről, a "mentes divatról" és az üzleti sikereikről...

Volt szó laktóz és glutén érzékenységről, a termékek gyártásának hátteréről, alapanyagokról és nem utolsósorban üzletről. És hogy mitől mentes az üzem? Attól, hogy glutén,- laktóz,- és cukormentes termékeket gyártanak.

 

 

A vásárlók, vagyis a paleo,- vegán étkezés hívei Zsolt szerint 50%-ban divatot követnek, míg a másik fél az „érzékenyek” csoportja, akik nem fogyaszthatnak cukrot, laktózt vagy épp glutént. Érdekesség, hogy a gluténnal annyira vigyázni kell, hogy a légtérbe se kerülhet be, mivel a levegőben is képes terjedni, ezért a glutént teljesen ki kell zárni az üzem területéről.

 

Random SHOW #30 / Oltványi Zsolt - Mentes cukrászüzem

 

Zsolt szerint a vállalkozás megkezdése előtt mindenképp osztani-szorozni kell, nehogy úgy járjunk, hogy olcsóbban adjuk a terméket, mint annak az előállítási költsége. Érdemes a kezdetektől fogva Excelt vezetni a megtérülésről, költségekről, alaptételekről, eladásokról. Az Excel táblázatokat kinőve a következő lépés valamilyen vállalatirányítási rendszer, ahogy azt a Mentes cukrászüzem is teszi, a folyamatainak átláthatósága érdekében.

 

Jövőbeli terv a gyártás technológia fejlesztése, hogy kevesebb típusú előállítással hasonló mennyiséget állítsanak elő. Emellett tervben van egy stúdió berendezése, ami megjeleníti mindazt, amit a cég képvisel, délelőttönként mozgásra buzdító programokkal, délutánonként „mentes” termékek előállításával, hagyományos módszerek megismerésével várja majd vendégeit.

  

A vállalkozás B2B valamint B2C területen is jelen van, vagyik kiskereknek és végfelhasználóknak is értékesít. A felhasználókat főleg online marketing eszközökkel, a közösségi médián keresztül érik el, míg a kereskedői célcsoport figyelmét elsősorban PR eszközökkel keltik fel. Főleg a nagyobb partnerek irányába nyitnak, mivel alapvető tény, hogy jobban megéri nagy mennyiségben előállítani egyfajta terméket.

További sok sikert kívánunk! :)

 

Céginformációk és rendelés: http://www.mentes.co.hu/

 

kekRandom SHOW #30 / Oltványi Zsolt - Mentes cukrászüzem 3

A bejegyzés trackback címe:

https://uzlet-utazas.blog.hu/api/trackback/id/tr4514182133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása