Üzlet és utazás

Miért jó az interjú / talkshow / podcast?

2017. december 02. - dallos.zoltan

screen-shot-2017-11-24-at-5_34_45-pm-1024x654.png

Most tudatosult bennem úgy igazán, hogy az interjú, mint műfaj mennyire zseniális. Ha körülnézünk nem véletlen, hogy az ismert média figurák közül majdnem mindenki valamilyen “talk show”-val, vagy interjúval kezdte, mint például a Friderikusz Show, vagy Hajdú Péter Frizbije.

 

Manapság a hang alapú technika reneszánszát éli, Amerikában az interjú-podcastek futótűzként terjedtek el, A Tim Ferriss Show-t több, mint 200 millióan töltötték le az iTunes-ból, Gary Vaynerchuk AskGaryVee cimű beszélgetős-betelefonálós show-ja pedig már 270 epizód felett jár. A beszélgetős műsoroknak különböző al-kategóriái is kialakultak, mint például az autóban menet közben beszélgetős, amire jó példa a hazai KaszaTaxi, DTK elviszlek magammal, vagy pedig Garami potyautas cimű műsora. Én azért szeretek vezetés közben videót felvenni, mert olyankor az útra koncentrálok, és sokkal kevésbé szól a “kamerának” a beszélgetés…

A saját kisérletezést 1 éve kezdtem el blog formájában, 7 hónapja VLOG epizódok forgatásával, és 3 hónapja pedig én is belefogtam egy beszélgetős műsor-sorozat készítésében Random SHOW néven, aminek célja, hogy teljesen random (véletlenszerű) időpontokban és helyszíneken érdekes emberekkel beszélgetek inspiráló történetekről első sorban üzlet és utazás témában Facebook LIVE videó formájában, amit később közzé teszek a többi csatornán is (YouTUBE, zoltandallos.com, randomshow.hu, stb..)

A jubileumi tizedik epizód december 7-én lesz élőben, ahol Csonka Gáborral, azaz VandoyBoy-al fogok beszélgetni utazásról, alternatív világjárásról. A korábbi 9 részben vendégeim voltak utazás témában Vigh “backpacker” Bori, Szűcs Peti, a petersplanet.travel alapítója, Darányi Lea, aki végig stoppolta Dél-Amerikát 1 év alatt, valamint az utolsó részben Rasztovits Dávid, a FIVOSZ turizmus bizottságának vezetője, akivel a sok közös pontunk közül az egyik az volt, hogy mindketten kb 20 országban jártunk idén…
Üzleti témában pedig beszélgettem Mándó Milánnal, a MINNER üzleti blog alapítójával, Kéri Csabival, aki felépítette a HaverVAGY-ot, ami mára egy 18.000 fős közösséggé érett, valamint Blaskovics Dáviddal a FIVOSZ-ról és a Fiatal Vállalkozók Hetéről, ami keretében előadtam Szegeden és Budapesten is.

A legjobb az egészben, hogy az egészhez ma már szinte semmi nem kell, csak egy okostelefon és internet kapcsolat. A stúdió ott van a zsebünkben, akár hang, akár videó felvételre ami 20 éve csak méregdrágán volt lehetséges… 9 rész, és több órányi élő videó alatt az alábbi tanulságokat szűrtem le, miért is jó ez a műfaj:

» megtanul az ember kérdezni. És aki kérdez, az irányít, ez alapszabály.

» rengeteg új ismerettség, kapcsolat, barátság

» az interjú zöld út mindenhova, hiszen win-win szituáció, mindkét fél nyer vele

» az interjú során a két fél követő tábora összeadódik, erősíti egymást

» kitapasztalja az ember a technikai beállításokat. mikrofon, kamera, fények, stabil internet…

» elérés: ma Facebook LIVE videó formában sokkal olcsóbb elérni a potenciális célcsoportot, mint bárhol máshol

» és egyszerűen élvezem, jó szórakozás, szívesen töltöm az időm inspiráló emberek társaságában 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzlet-utazas.blog.hu/api/trackback/id/tr5413410707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása